dimecres, 10 de juny del 2020

Dimecres, 10 de juny de 2020

Dimecres, 10 de juny de 2020

Boooon diaaaaa!



Seguiu igual de bé?

Segur que sí!!!

Recordau que demà ens veurem a l'escola en dos torns. Sigueu puntuals tant a l'entrada com a la sortida.



Encara que facem la trobada a l'escola, igualment tendrem la feina del dia publicada al bloc.


Avui farem :

     1. Naturals
     2. Anglès
     3. Matemàtiques
     4. Plàstica


NATURALS

En l'experiment d'avui jugarem amb l'electricitat estàtica. Aquest tipus d'electricitat es crea per fricció. Durant la fricció l'objecte acumula càrrega elèctrica. Si les càrregues elèctriques són iguals és repel·leixen, si són diferents s'atreuen (semblant als dos pols d'un imant)


ATREURE UNA LLAUNA AMB UN GLOBUS INFLAT

     Si frotam un globus inflat sobre els cabells o sobre un objecte de llana es carrega amb electricitat estàtica. Observa que passa si apropes el globus a una llauna buida col·locada de manera horitzontal sobre una superfície ben llisa.

       L'electricitat estàtica del globus atraurà materials amb càrregues oposades, com el metal de la llauna. En aquest cas el globus funciona com un imán fent redolar la llauna cap on vulguem.



         Enllaç vídeo amb un exemple  (clica la imatge)



https://youtu.be/2hRTuONH3YM






Prova tu de fer aquest experiment i gaudeix del joc!



MATEMÀTIQUES



Resol aquests problemes a la llibreta:



1. En Toni ha regalat a cada un dels seus nebots una consola de joc de 279 €. Quants diners s’ha gastat enToni en la compra de 6 consoles de joc?



2. L' autobús de línia fa 4 viatges cada dia. En cada viatge transporta 119 viatgers. Quants passatgers transporta cada dia?



3. Per a la desfilada de carnaval es van repartir en parts iguals 252 bosses de confeti entre les 6 classes de Primària. Quantes bosses de confeti va rebre cada classe?



4. En cada planta d’un edifici treballen 289 persones. Si l’edifici té 24 plantes, quantes persones treballen en l’edifici?



Enviam els problemes a lsegui@ceipsantferran.com






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada