dilluns, 1 de juny del 2020

Dimarts, 2 de juny de 2020

Dimarts, 2 de juny de 2020

Bon dia! 
Com duis aquest inici de mes de juny?
Aquest mes ja olora a platja, mar i vacances. Ànim que ja falta poc!

La feina d'avui serà:

     1. Castellà
     2. Ed. Física
     3. Matemàtiques
     4. Català
MATEMÀTIQUES

Avui repassarem com es calcula el perímetre d'un quadrilàter.

Per calcular el perímetre de qualsevol figura geomètrica hem de sumar tots els seus costats. Ens hem d'imaginar que volem envoltar tota la figura amb una corda i volem saber quanta corda necessitaríem.
A continuació tens 6 figures,amb números de 4 a 9.Totes són quadrilàters perquè tenen totes 4 costats. Has de calcular el seu perímetre fent la suma de tots els seus costats. A la llibreta basta que posis el número de la figura i quant mesura el seu perímetre. Pensa a posar les seves unitats (m, cm, mm,..)




CATALÀ

Com bé recordareu, el darrer dia de tasques varem situar les torres de defensa a la nostra illa. N'hi ha una que dona està situada a la Platja de Mitjorn, si recordau bé és La torre des Pi d'es Català. Hi ha una història molt polida que ens conta un fet que va succeir fa bastants anys a aquesta torre. Aquesta història la va recollir en Joan Castelló Guasch en el seu llibre de rondalles de Formentera i na Tere ens l'ha explicat a Radio Illa. Aquí vos pos l'enllaç per a que gaudiu molt escoltant-la.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada